
GØT OPPSKRIFT
SHAKSHUKA
Shakshuka er en herlig, smaksrik rett som passer godt til frokost, lunsj eller middag. Denne varianten med spinat, paprika og løk gir ekstra næring og smak til retten.
Ingredienser
-
2 ss ekstra virgin olivenolje
-
1 løk, hakket
-
2 paprika (gjerne rød og gul), hakket
-
3 hvitløkfedd, finhakket
-
100 g frisk spinat, grovhakket
-
1 ts spisskummen
-
1 ts paprikapulver (søtt eller røkt)
-
1 ts karripulver (valgfritt, for ekstra smak)
-
1 boks hermetiske tomater (ca. 400 g)
-
4 egg
-
salt og pepper, etter smak
-
TIL SERVERING: hakket frisk koriander, persille, eller andre friske urter etter ønske
Fremgangsmåte
-
Hakk løk, paprika, hvitløk og spinat.
-
Varm olivenolje i en stekepanne (gjerne med lokk) over middels varme.
-
Tilsett løk og paprika, og stek til de er myke.
-
Tilsett finhakket hvitløk, spisskummen, paprikapulver og eventuelt karripulver.
-
Rør godt og la det steke i et minutt for å frigjøre smakene.
-
Legg grovhakket spinat i pannen og stek raskt til den blir myk.
-
Hell hermetiske tomater over grønnsakene og rør forsiktig.
-
La det småkoke i 5-10 minutter for å tykne sausen.
-
Lag små fordypninger i sausen med en skje, og knekk et egg i hver fordypning. Pass på å fordele eggene jevnt.
-
Dekk til pannen og la eggene trekke i sausen i ca. 5-8 minutter, eller til eggeplommen er tilberedt etter din preferanse.
-
Dryss salt, pepper og fersk hakket koriander eller persille over retten.
TIK TOK
SOSIALE MEDIER
MENY
KONTAKT OSS